Grafisk Design

Hva er en “god” bok? God komposisjon består i å flette sammen de ulike komponentene og elementene i en bok som
gir en sammenhengende rød tråd igjennom hele boken.
Dette inkorporerer innhold, stil, format og design

Bokoppsett

Bokens oppsett består av nøye beslutninger som sidestørrelse, skriftstiler og kombinasjoner, linjeavstand, margstørrelse og foto/illustrasjoner.

Når vår designer får i oppdrag å designe en bok, bruker hun tid i å sette seg inn i stoffet, forfatteren(e) og mottakergruppen for å blir de vanligvis orientert om konseptet, og får noe plassholderinnhold å leke med. Deretter er det litt å eksperimentere med grove ideer om layout, leke med skrifttyper, mulige fargekombinasjoner og bilder.

Omslagsdesign

“You can`t judge a book by the cover”. Men du vil heller ikke kjøpe en bok med et kjedelig omslagsdesign. For at boken skal fange publikums oppmerksomhet må du ha et godt cover. Ved å bruke vår profesjonelle hjelp, så får du et bokomslag som blir lagt merke til.

  • Omslag og Innhold trykkes med 1+1 trykk, eller 4+4 farger. 
  • Kachering på omslag: Kachering er en tynn plastfilm som legges over omslagets ytterside og varmes fast. Det gir omslaget en flott finish og gjør det mer slitesterkt i forhold til riper og væske.Vi tilbyr: Matt kachering, blank kashering, soft touch og matt ripebestandig som er ’scratch free’ 
  • 3D lakk og/eller sølv/gull folie: Partiell 3D-lakk: Lakken legges på omslaget som siste finish og kan brukes til å fremheve hva som helst, om det er små detaljer som et par øyne på boktittelen eller noe større. Lakken er 30 micron i tykkelsen og kan dermed merkes med fingrene.
  • Partiell gull- og sølvfolie: Særdeles velegnet til å fremheve boktittelen, både på forsiden og ryggen av boken, men det er kun fantasien som setter grenser for mulighetene.

Produksjon

 Innbinding: paperback/softcover, spiralbok, helbinding/hardcover. 

Garnhefting (rygg): Garnheftede bøker blir både limet og sydd i ryggen. Du kan få både garnhefting på hardcover og softcoverbøker, både ved offset- og ved digitaltrykk. En garnheft sørger for at boken din blir betydelig sterkere i ryggen. Om boken skal kunne holde til flere års bruk, eller kunne ligge helt plant når den er oppslått, vil vi anbefale garnheft.

For- og baksats

For og baksats er arket som holder permen fast i selve bokblokka, arket limes fast i både permen og boka. Den kan være helt blank/hvit, ensfarget eller bilde. 

Papirtype

Papirtype. (Evt hvilke papirtyper vi kan tilby): Munken Cream, Silk-papir, Offsetpapir, G-print, Resirkulert papir m.m.

…og du er involvert i hele prosessen så det blir DIN bok!

En godt designet bok skal være en opplevelse, også for øyet

Elisabeth S. Berg

Grafisk designer

Planer om bokutgivelse?

Ta kontakt for uforpliktende samtale

Ta kontakt